Общо 14 футболисти на Созопол от наскоро приключилия сезон остават

...
Общо 14 футболисти на Созопол от наскоро приключилия сезон остават
Коментари Харесай

Созопол съхранява част от основните си футболисти

Общо 14 футболисти на Созопол от неотдавна завършилия сезон остават в клуба и за идния. Това разкри изпълнителният шеф на клуба Румен Димов. Той към този момент не съвместява функционалностите си с тези на треньор. Три кръга преди края на шампионата във Втора лига на скамейката го размени брат му Маргарит, който до тогава му беше помощник.

Ново лице в щаба е ветеранът Петър Кюмюрджиев в ролята на играещ помощник-треньор. На позициите си остават кондиционният експерт Михаил Ралев и Венелин Димов, който приготвя вратарите.

След историческия си дебют в професионалния футбол през 2014 година и три сполучливи сезона във втория ешелон Созопол изпадна в Трета лига.

" Не вършим нещастия. Когато има върхове, има и спадове. Все отново се декларирахме като център на футболната карта на България и си извоювахме престиж както в спортно-технически проект, по този начин и като база с нашия стадион " Арена Созопол ", който е един от най-хубавите в страната ", уточни Румен Димов. В момента той прецизира последните елементи по бюджета за новия сезон. " Смятаме го като за Трета лига, макар че не изключваме вероятно присъединяване още веднъж във Втора лига, в случай че се появи подобен вид по административен път ", сподели още изпълнителният шеф.

" Небесносините " са с подготвен проект за лятна подготовка. Сборът им е на 18 юни. Тимът ще тренира двуразово в домашни условия до 2 юли, когато отпътува на 12-дневен лагер в Благоевград, след което подготовката продължава в Созопол. Предвидени са 9 контролни срещи на локалния стадион. Пет спаринга към този момент са сигурни: на 27 юни и 13 юли с Поморие, на 21 юли с Несебър, на 25 юли с Карнобат и на 28 юли с Черноморец Бургас. Търсят се противници за още четири инспекции.

" Въпреки отпадането при дилетантите, успяхме да съхраним крепко ядро от играчи. Водим диалози за привличане на нови попълнения. Целта ще я обявим преди първата подготовка на 18 юни, само че бъдете сигурни, че ще останем правилни на тактиката си да преследваме максимума ", разгласи Димов.

 Треньорска рокада в Созопол, Румен Димов към този момент не е ментор на
Треньорска рокада в Созопол, Румен Димов към този момент не е ментор на " небесносините "

Отговорност за първия отбор към този момент ще носи Маргарит Димов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР