Общо 14 акта са съставени при проверки на горските стражари

...
Общо 14 акта са съставени при проверки на горските стражари
Коментари Харесай

Горски стражари съставиха 14 акта

Общо 14 акта са формирани при инспекции на горските стражари към Североизточно държавно дружество, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

8 от актовете са в следствие от интензивния обход на горите във Варненска област, където са арестувани две каруци с противозаконна дървесина. Служителите на ДГС „ Цонево ” са конфискували каруца с 0,5 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев. На откритите извършители са формирани 4 акта.

С два констативни протокола са завършили инспекциите през миналата седмица в ДЛС „ Шерба ”. Служителите на стопанството са разкрили противозаконната сеч на 1 куб. м дървесина. Задържана е каруцата, с която нарушителите се пробвали да пренесат дървата.

0,5 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев пък са арестувани в ДГС „ Варна ”, където горските стражари са съставили 2 акта.

По два акта са формирани и при обхода на горските стражари към ДЛС „ Паламара ” и ДГС „ Омуртаг ”, а четири – при систематичните инспекции в ДЛС „ Черни Лом ”. Съставени са общо 23 констативни протоколи.

През миналата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно дружество са осъществени общо 529 инспекции. 246 от тях са в обекти за рандеман на дървесина, 225 - на транспортни средства, а 58 - на физически лица, от които един ловджия и двама фенове на риболова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР