Общо 127 чуждестранни футболисти са играли в елита на българския

...
Общо 127 чуждестранни футболисти са играли в елита на българския
Коментари Харесай

Колко са чужденците в българския футбол и откъде идват

Общо 127 задгранични футболисти са играли в елита на българския футбол от началото на сезона до 15 ноември, демонстрира изследване на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory). Това е приблизително по девет чужденци на тим.

Най-много са бразилците - общо 26, а на второ място се подреждат португалците - 14, следвани от играчи с френски и холандски паспорти (по осем). Друго проучване на CIES сподели, че България е 14-ият максимален " вносител " на бразилски футболисти в света.

През есента на 2007 година в елита на българския футбол са играли 85 чужденци, демонстрира обява на " Топспорт ". И тогава броят на бразилците е бил 26, само че на второ място са били сърбите - 13, следвани от португалци и македонци (по осем).

В европейския футбол (изследването е правено в 31 елитни дивизии на континента) най-вече са бразилците - 466 или 10% от всички чужденци. След това се подреждат французите (350 футболисти). В петте водещи шампионати обаче най-вече измежду чужденците са французите - 115 против 104 бразилци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР