Общо 126 проекта на познавателни книжки за децата в детските

...
Общо 126 проекта на познавателни книжки за децата в детските
Коментари Харесай

Проектите за познавателни книжки бяха внесени в министерството на образованието

Общо 126 плана на познавателни книжки за децата в детските градини и в учебните заведения, в които се реализира наложително предучилищно обучение, бяха импортирани в Министерството на образованието и науката (МОН) през днешния ден, оповестиха от пресцентъра му. Те са на 13 издателства, а от тях 62 плана са за трета, а останалите 64 – за четвърта подготвителна възрастова група.

Документите за присъединяване в процедурата трябваше да бъдат подадени на 18 и 19 декември 2017 година, като издателствата можеха да предложат планове по просветителните посоки български език и литература, математика, околен свят, изобразително изкуство, музика, конструиране и технологии. Познавателните книжки могат да включват едно или няколко просветителни посоки.

Допускането до оценяване на импортираните планове се прави от комисия, която ще отвори постъпилите документи пред вносителите или упълномощени от тях лица.

Оценяването на всеки план ще се прави от оценители на наличието, на графичния дизайн и на полиграфическото осъществяване. Оценителите на наличието ще са седем – по един експерт в съответната научна област и по дидактика или по методика на образованието, един специалист от МОН или от районно ръководство на образованието и четирима учители. Графичният дизайн и полиграфическото осъществяване ще се правят оценка от по трима специалисти.

Ако плановете получат обща оценка " Съответства на държавния учебен стандарт за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия ", ще бъдат препоръчани за утвърждение на министъра на образованието и науката. Списъкът на утвърдените познавателни книжки ще бъде оповестен на интернет страницата на МОН.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР