Общо 12 милиона лева са изхарчени за системата за сигурност

...
Общо 12 милиона лева са изхарчени за системата за сигурност
Коментари Харесай

45 милиона лева струва целият ремонт на НДК за европредседателството

Общо 12 милиона лв. са изхарчени за системата за сигурност за европредседателството, която е една от най-хубавите в Европа. Това разгласи пред публицисти министърът на културата Боил Банов по време на представянето на ремонтираните зали на НДК за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, предава „ Фокус ".

Министърът на културата посочи, че целият ремонт коства 45 млн. лева Той разясни, че на две места са се появили течове и увери, че те към този момент са отстранени.

„ Тази постройка по принцип би трябвало да се затвори и да се отвори, когато би трябвало. С оглед на спецификата на НДК, тук дейностите не са спирали. Така че в условия на подобен световен ремонт и на цялостно протичане на всички действия, е допустимо някъде нещо да не бъде дооправено ", сподели Банов.

Министър Банов посочи, че няма по-добро място в Европа от НДК, поради и творбите на изкуството, които са реновирани.

„ Обектът съставлява нещо неповторимо. Пленарната зала в НДК за европредседателството е неповторима и няма аналог ", похвали се министърът на културата.

Той разясни, че това е зала 3, която ще бъде съществена за европредседателството.

Министърът на европредседателството Лиляна Павлова добави, че в нея са поместени ремонтирани кабини, които да дават отговор на всички условията на Генерална дирекция „ Преводи " на Европейска комисия.

„ Включително с обезшумяване на столовете, на масите в кабините, с цел да не провокират дискомфорт по време на превод ", разяснява министърът на българското председателство. Тя добави, че има и ново студио на Българска национална телевизия.

Павлова заяви и по кое време ще внесе цялостния лист със събитията, съпътстващи европредседателството.

„ В сряда импортирам в Министерски съвет окончателния вид на събитията за европредседателството, които към този момент са над 270.

Благодаря персонално на министър Банов и на цялото управление на НДК за денонощните старания, с цел да могат да завършат всички действия и да ни дадат опция от първата седмица на януари да стартираме с всички събития в нашата постройка ", сподели министър Павлова.

Тя уточни, че ще има дни, в които ще се организират по 7-8 паралелни събития.

„ 32 са събитията, които ще се организират на най-високо равнище в зала 3. Всички останали събития ще се организират в зала 6, 7, 8 и 9. Зала 9 ще я използваме за по-творчески и неофициални събития ", разяснява Павлова.

Тя изясни, че в тази зала, на 6 януари 2018 година, ще бъде направена подготовка с деца-таланти.

„ Ще създадем нещо като детско разкриване ", добави Павлова.

Тя обърна внимание, че първата среща на най-високо равнище ще бъде на 11 и 12 януари 2018 година

Боил Банов разясни още, че следва и разчистване на НДК като посочи, че това ще се случи по празниците.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР