Общо 1151 учители, помощник-учители, медицински сестри и готвачи или на

...
Общо 1151 учители, помощник-учители, медицински сестри и готвачи или на
Коментари Харесай

Рано тази сутрин Община Бургас извърши проверка в яслите и градинит

Общо 1151 учители, помощник-учители, медицински сестри и готвачи или на процедура целия педагогичен и непедагогически личен състав в бургаските детски градини и ясли са посочили негативен резултат от извършените проучвания с PCR проби преди първия присъствен ден в детските заведения.

Рано тази заран Община Бургас извърши инспекция в яслите и градините, с цел да ревизира дали е спазена методологията, предписана в заповедта на кмета Димитър Николов и противоепидемиологични ограничения.

Всички пространства в градините и яслите са дезинфекцирани с новаторския немски биоциден артикул за дълготрайна отбрана, снабдени са с постелки, напоени с дезинфектант и заредени с хранителни артикули. За личния състав на детските заведения са обезпечени всички нужни защитни средства и дезинфектанти за ръце.

Дворовете са окосени, а зелените площи са авансово обработени срещу кърлежи.

За да не се позволява разбъркване на децата от другите групи има открит ред, по който те ще бъдат извеждани на двора да играят, като там личният състав ще съблюдава децата да са на безвредно разстояние едно от друго.

При приемането в детското заведение на децата е измервана температурата и е провеждан утринен филтър на всички входове на детските заведения, а изискваните микробиологични проучвания за паразити ще бъдат направени гратис от медицинските сестри в детските заведения. През деня на децата ще бъде измервана още веднъж температурата и с елементарен, обичаен термометър.

Въпреки предварителните изследвания през предходната седмица, които демонстрираха, че 48 % от бургаските родители имат намерение да пуснат децата си на градина, през днешния ден инспекцията откри, че сега има 30 % наличие.

Всеки ден преди, както и след взимане на децата от градините и яслите, постройките и играчките в тях ще бъдат главно дезинфекцирани, а родителите няма да бъдат допускани в двора или постройката на градините.

Новост в организацията на работа на бургаските детски заведения е и това, че един и същи личен състав ще работи единствено в една и съща градинска група. Училищните рейсове на Община Бургас, които извозваха деца в детските заведения също са спрени от работа, като се приканват родителите да откарват децата си до градината с персонален транспорт за по-голяма сигурност.

Градините и яслите ще одобряват деца най-рано от 07.30 и ще ги изпращат най-късно в 18.00 часа, с цел да организира в постройката нужната стерилизация и санитарно-хигиенни условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР