Общо 1134 случая на морбили са регистрирани у нас от

...
Общо 1134 случая на морбили са регистрирани у нас от
Коментари Харесай

Епидемията от морбили у нас продължава

Общо 1134 случая на морбили са регистрирани у нас от февруари до 8 август тази година, заяви някогашният народен съветник по епидемиология проф. Мира Кожухарова пред bTV.
По нейни думи епидемията от морбили продължава да се популяризира и през летния сезон, а това не е типично за болестта.
Данните сочат, че на седмица има по 20 нови случая.
Проф. Кожухарова уточни, че засегнатите в София-град и София-област са близо 700, като 80% от тях са деца до 9 години. Това означавало, че тези деца на са имунизирани.
По нейни думи у нас има зараза от едно съществено заболяване, което е ваксинопредотвратимо.
България беше сертифицирана, че е ликвидирала това заболяване и в този момент още веднъж подобен огромен брой болни демонстрира, че има проблем с имунизациите у нас, безапелационна бе проф. Кожухарова.
Относно западнонилската тресчица епидемиологът изясни, че с цел да се избегне евентуално заразяване, би трябвало да се употребяват репеленти, замрежване на прозорците и попречване на фактори, допринасящи за събирането на комари, като да вземем за пример застоялата вода.
Най-сериозното затруднение било засягане на централната нервна система, само че това се случвало извънредно рядко. Проф. Кожухарова изясни, че заподнонилската тресчица е смъртоносна при под 1% от хората, като рискът е по-висок над 60-годишна възраст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР