Общо 11 акта по Закона за движение по пътищата са

...
Общо 11 акта по Закона за движение по пътищата са
Коментари Харесай

МВР-Бургас глоби 11 водачи на шумни автомобили и мотори

Общо 11 акта по Закона за придвижване по пътищата са формирани в Бургас на водачи на четири леки автомобила и седем мотоциклета за първите две септемврийски седмици. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Ангажирани с ограничение на повишените равнища на звук от моторни транспортни средства по главните пътни артерии са чиновниците от бранш " Пътна полиция " към МВР-Бургас.

При констатиране на въпросното нарушаване се образуват и административно-наказателни производства, като се ползват плануваните насилствени административни ограничения, показаха от полицията.

От началото на септември са формирани 11 акта и са почнали административно-наказателните процедури.

Проверките за неизправни шумозаглушители на моторни транспортни средства или липса на такива не престават и все още, а чиновниците на бранш " Пътна полиция " работят преди всичко в тъмната част на денонощието.

При определяне на механически неизправни моторни транспортни средства с изчезнали шумозаглушители на изпускателната уредба, се издават и връчват актове за определяне на административното нарушаване и заповеди за краткотрайно прекъсване на придвижване, допълниха от полицията.

Полицейските чиновници реализират инспекции и за промени в структурата на моторните транспортни средства, водещи до високи равнища на звук - монтиране на особено шумоусилващи тръби, унищожаване на катализатора и шумозаглушителя.

Направените промени водят освен до непоносим звук, само че и до замърсяване на околната среда, разясниха от полицейската дирекция в Бургас.

Санкцията, планувана в закона за този тип нарушавания, е санкция в размер до 200 лева и прекъсване от придвижване на автомобила до премахване на неизправността. На глоба подлежат и коли, които надвишават равнището на шума заради техническа нередовност.

Контролът над моторните транспортни средства, придвижващи се на територията на бургаска община, продължава да е засилен и с днешна дата, а чиновниците на бранш " Пътна полиция " ще бъдат безкомпромисни при констатиране на нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, обявиха от пресцентъра на бургаската полиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР