Общо 11,30 куб. м незаконно добити дърва за огрев, 5

...
Общо 11,30 куб. м незаконно добити дърва за огрев, 5
Коментари Харесай

5 каруци и моторен трион са задържани от горските стражари към СИДП

Общо 11,30 куб. м нелегално добити дърва за огрев, 5 каруци и моторен трион са арестувани през миналата седмица при инспекции на горските стражари към Североизточно държавно дружество. Съставени са 35 акта и 8 констативни протокола по Закона за горите.

В интервала от 27 ноември до 4 декември на територията на горските и ловни стопанства към СИДП са осъществени 698 инспекции. 143 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 185 – на транспортни средства, 288 – на ловци, а 82 – на други физически лица.
За противозаконната сеч на 6 куб. м дървесина чиновниците на ДГС „ Варна ” са съставили шест акта и констативен протокол. Конфискувана е една каруца.

Каруца са задържали и горските стражари към ДГС „ Суворово ”. Те са открили нерегламентиран рандеман на 1,80 куб. м дърва за огрев, за което са формирани четири акта и четири констативни протокола по Закона за горите. От нарушителите е иззет и моторен трион.

При обход на територията на ДЛС „ Шерба ” през миналата седмица са формирани 19 акта.

В резултат от систематичните инспекции в ДЛС „ Балчик ” са арестувани 1 куб. м дърва за огрев, каруца и инструмент за дърводобив. За нарушаванията са формирани два акта.

Два акта регистрират и горските стражари към ДЛС „ Тервел ”. При инспекциите на територията на стопанството са арестувани 0,5 куб. м нелегално добита дървесина и една каруца.

За противозаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев в обсега на ДЛС „ Паламара ” са формирани два акта и констативен протокол, а една каруца е иззета.

По един констативен протокол са съставили и горските стражари към ДГС „ Шумен ” и ДГС „ Генерал Тошево ”, където е открит нерегламентиран рандеман на 1 куб. м дърва за огрев.

С настъпването на зимата контролът в горите е засилен, а на местата с висока централизация на нарушавания се правят масирани инспекции, осведомят от Североизточно държавно дружество, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР