Общо 11,2 милиона чужди туристи са посетили Турция през първите

...
Общо 11,2 милиона чужди туристи са посетили Турция през първите
Коментари Харесай

Огромен брой: Българите побъркаха Турция от почивки въпреки пандемията

Общо 11,2 милиона непознати туристи са посетили Турция през първите 10 месеца на тази година, заяви Анадолската организация, като се базира на данни на турското министерство на културата и туризма.

Заради карантинните ограничения и рестриктивните мерки за пътувания по целия свят по отношение на ковид броят на непознатите туристи, посетили страната през първите 10 месеца на годината, бележи спад от близо 72,5 % на годишна база.

Турция е посрещнала към 5,7 милиона непознати туристи в интервала август-октомври, до момента в който през април и май, когато бе първият пик на пандемията в страната, броят на непознатите туристи е бил едвам 50 000.

Истанбул е бил туристическа дестинация номер едно в страната през първите 10 месеца на годината. Мегаполисът е привлякъл към 37,09 % от всички непознати туристи, посетили Турция, или към 4,15 милиона непознати туристи.

На второ място се подрежда средиземноморският курорт Анталия, който е привлякъл 27,67 % от непознатите туристи през обсъждания интервал (над 3,1 милиона), следван от граничещия с България и Гърция окръг Одрин, на който се падат 13,47 % от непознатите туристи.

На първо място измежду чужденците, посетили Турция през първите 10 месеца на годината, са съветските туристи, които съставляват 17,06 % от всички непознати туристи или 1,91 милиона, следвани от немските туристи, които са били 9,26 % от всички непознати туристи (1,03 милиона) и българските туристи, които съставляват 8,91 % от непознатите туристи (997 470).

През октомври 1,74 милиона непознати туристи са посетили Турция, което съставлява спад от 59,40 % на годишна база.

През 2019 година Турция бе посетена от над 45 милиона непознати туристи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР