Общо 108 сгради са понесли тежки щети след вчерашното земетресение

...
Общо 108 сгради са понесли тежки щети след вчерашното земетресение
Коментари Харесай

108 сгради са с тежки щети след труса в Денизли

Общо 108 здания са понесли тежки вреди след вчерашното земетресение от 6 по Рихтер в окръг Денизли в Югозападна Турция, оповестява турският ефирен канал НТВ след привършване на 80 % от работата по оценка на вредите след труса.

В епицентъра на земетресението Бозкурт е изработен оглед на общо 761 000 здания, като в 88 от тях са установени тежки вреди. Докато трае процесът на определяне на вредите и поради заплаха от сривания при възможни вторични земетресения жителите са призовани известно време да не се връщат по домовете си. Турският Червен полумесец и екипи на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки раздават храна на жителите, които прекараха нощта в палатки или в дворовете на къщите.

Според данни на дирекцията от общо 92 души, които са потърсили здравна помощ след земетресението, 85 са изписани, а лекуването на 7 още продължава.

Министърът на околната среда и градоустройството Мурат Курум посети най-силно засегнатите от земетресението градове Бозкурт и Чардак.

За осем часа в Егейския регион на Турция през вчерашния ден станаха 114 труса с магнитуд сред 1,1 и 6 по Рихтер. След първото земетресение през вчерашния ден в залива на Кушадасъ в 11.39 ч. с магнитуд 4,8 по Рихтер последва поредност земетресения в окръзите Измир, Денизли, Мугла и Маниса. Най-силният бе в Бозкурт, окръг Денизли, с магнитуд 6 по Рихтер в 14.25 ч. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР