Общо 1071 новозаразени с коронавирус са регистрирани в Хърватия през

...
Общо 1071 новозаразени с коронавирус са регистрирани в Хърватия през
Коментари Харесай

Случи се и на Балканите: Жена умря на следващия ден след ваксиниране срещу К-19

Общо 1071 новозаразени с ковид са регистрирани в Хърватия през последното денонощие, а живота си са изгубили 53 души, заяви Макфакс.

Починала е и стара жена, която е била имунизирана против COVID-19. Хоспитализираните пациенти наброяват 2390, а 200 пациенти са на апаратно дишане, демонстрират още оповестените данни.

Министърът на опазването на здравето Вили Берош съобщи на конференция, че умрялата жена е 82-годишна обитателка на дом за възрастни хора в Чаковец, в северната част на Хърватия, която е получила имунизацията, предава Българска телеграфна агенция.



Тя бе имунизирана, а по-късно умря на идващия ден. Тялото на дамата е изпратено за аутопсия, сподели Берош.

По думите на министъра след имунизирането дамата е била следена и е била в положително положение. Към 17 часа на идващия ден след имунизирането положението на дамата се влошило, извикана била спешна помощ, само че дамата умряла в дома, съобщи Берош и добави, че повода за гибелта е сърдечна уязвимост.

Жената е дала отрицателен тест за ковид.

Страдаше от астма и компликации при преглъщане, заради което имаше сонда, имаше ангина пекторис, лежеше и не можеше сама да върви, разясни Берош.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР