Общо 104 от монтираните и предадени на Агенцията Пътна инфраструктура

...
Общо 104 от монтираните и предадени на Агенцията Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

104 от монтираните камери на тол системата са на магистрали и първокласни пътища

Общо 104 от инсталираните и предадени на Агенцията " Пътна инфраструктура " /АПИ/ 200 нови и дооборудвани стационарни контролни точки - част от Електронната система за събиране на пътни такси на база време /винетка/ и на база изминато разстояние /тол/, са на автомагистрали и първокласни пътища. Това показва министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в писмен отговор на депутатски въпрос, заяви пресцентърът на Министерство на регионалното развитие.

Новите уреди, които ще управляват за платена пътна такса на автомагистралите, са 19. По пътищата първи клас са инсталирани 85 стационарни контролни точки, от които 23 са нови и 62 дооборудвани.

По второкласните пътища са ситуирани 64 рамки /36 нови и 28 дооборудвани/, а по третокласните - 32 контролни точки /22 нови и 10 дооборудвани/.

Изпълнителят по контракта за планиране, създаване и въвеждане на електронната система за събиране на пътни такси - " Капш Трафик Солюшънс " ДЗЗД, е предал на 16 август 2019 година на АПИ 200 стационарни контролни точки. Съгласно контракта, до 9 февруари 2020 година, изпълнителят следва да дооборудва с камери още 95 съществуващи трафик рамки, от които към 50 са на автомагистрали.

Контролът и правоприлагането за платена пътна такса се реализират и от 105 мобилни екипа на Националното тол ръководство, които от началото на 2019 година наблюдават за платени електронни винетки.

Функцията на така наречен портални рамки е само контролна и информацията от тях се употребява за определяне на нарушителите. На рамките няма да се заплаща тол такса и няма да се продават маршрутни карти.

След въвеждането на тол системата АПИ ще предлага маршрутни карти по познатите канали за продажба на електронни винетки - на уеб страницата www.bgtoll.bg, от мобилното приложение, на терминали за самотаксуване и на към 50 гишета /в регионалните пътни ръководства и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", " Калотина ", наоколо до " Капитан Андреево " и " Дунав мост " при Русе и при Видин/, на които ще се заплаща в брой. Маршрутни карти ще се оферират и в пунктовете за продажба на националните и европейски снабдители на услуга с отчитане на изминато разстояние, с които АПИ има контракти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР