Общо 102 проверки на 91 обекта са извършили експертите на

...
Общо 102 проверки на 91 обекта са извършили експертите на
Коментари Харесай

РИОСВ-Пловдив глоби КЦМ АД с 30 000 лв.

Общо 102 инспекции на 91 обекта са направили специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив през месец септември, като близо половината от тях са изключителни, оповестиха от екоинспекцията в града под тепетата.

„ Издадени са 30 наставления за открити несъответствия по използване на екологичното законодателство и са формирани 4 акта за установени административни нарушавания. През месеца са издадени 10 наказателни постановления за нарушение на екологичното законодателство, при които са наложени наказания на обща стойност 61 100 лева Най-висока е тази на „ КЦМ ” АД, която е в размер на 30 000 лева за открито несъблюдение на условия в издадените сложни разрешителни ”, съобщи доцент Стефан Шилев, шеф на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив.

Събраните от наказания суми през месец септември са 47 488 лева От тях 11 188 лева са преведени на общините, на чиято територия се намират обекти замърсители на околната среда и са санкционирани от екоинспекторите. Най-големи са приходите за общините Пловдив и Карлово – надлежно 6176 лева и 1787 лева, като парите би трябвало да се употребяват единствено за реализацията на екологични планове.

На „ зеления “ телефон са подадени 39 сигнала, по които са осъществени инспекции от специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. Част от жалбите не са от компетентността на инспекцията и са препратени до други контролни органи за предприемане на дейности.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР