Общо 10 милиона в лева и евро в брой са

...
Общо 10 милиона в лева и евро в брой са
Коментари Харесай

10 млн. в брой намериха разследващите след акцията в два хотела

Общо 10 милиона в лв. и евро в брой са открити при спецакцията, извършена в петък в хотели в София и Пловдив. Парите са конфискувани след претърсвания на домове и хотелите " Маринела " в столицата и " Марица " в града под тепетата. Конфискувани са и първокласни коли. Това сподели заместник-главният прокурор Иван Гешев в събота, осведоми " Нова телевизия ".
" Такова нещо не помня в кариерата си на прокурор. Пари в брой изкачаха отвред - сейфове, кутии за обувки, шкафове ", разяснява Гешев
При акцията бяха арестувани 10-има души. Обвинения ще бъдат повдигнати на шестима. Сред тях е и Вълчо - синът на предприемача и притежател на хотелите Ветко Арабаджиев. Мъжът ще дава отговор пред съда за пране на пари.
За самия Ветко Арабаджиев и брачната половинка му Маринела има издадена европейска заповед за арест, сподели още Гешев. От началото на август съпрузите са във Франция.
Според проверяващите незаконната група работила по четири схеми, посредством които укривали приходи и не плащали Данък добавена стойност в големи размери. Засега обвиняванията са за отбягване на заплащане на 600 000 лв., само че сумата можело и да нарастне, изясни заместник-главният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР