Общо 10 души в месечен график почистват Лъки и всички

...
Общо 10 души в месечен график почистват Лъки и всички
Коментари Харесай

Общо 10 души чистят цялата община Лъки

Общо 10 души в месечен график почистват Лъки и всички обитаеми места в общината, заяви за Actalno.com кметът на града инженер Валентин Симеонов. Осем от тях правят ръчното метене на улиците, а други двама работят със сметосъбиращия автомобил.
С към 200 000 лв. годишно се прави сметопочистването и сметоизвозването. В сумата се включват месечни хонорари и осигуровки на всички 14 чиновници в отдела, заплащанията за депониране на отпадъците и други такси. От такса " битови боклуци " в общината за 2018 година са събрани близо 77 000 лв.. Това са средства единствено от отговорностите на жителите. Още към 180 000 лв. пък са постъпленията от таксите на промишлените предприятия, измежду които рудодобивната индустрия, горското стопанство, шивашки компании и така нататък
Почистването на територията на града по график се прави два дни в седмицата, а в селата - един път седмично. В община Лъки действат две сметосъбирачни машини - дребна и огромна. Общо към 680 тона е депонираният за 2018 година боклук. Припомняме, че годишният бюджет на общината е в подобен размер на 2 000 000 лв. и действително популацията е към 2 200 души, въпреки по документи то да наброява близо 3 000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР