Общо 1,9 милиона данъкоплатци ще могат да се възползват от

...
Общо 1,9 милиона данъкоплатци ще могат да се възползват от
Коментари Харесай

Данъчни облекчения в Турция за близо 2 милиона души

Общо 1,9 милиона данъкоплатци ще могат да се възползват от " данъчна почивка " в Турция. Това е една от ограниченията, които държавното управление предприе, с цел да се оправи с пандемията от ковид в страната като навлезе в близо 3-месечна карантина, разгласи Анадолската организация.
От налози се освобождават хората над 65 години и тези с хронични болести, които са в рисковата група от вероятни най-тежки последствия поради заболяването. Те към този момент имат и наложена възбрана да излизат от домовете си по време на карантината в страната.
Строги ограничения: Турция забрани на хората над 65 години да излизат на открито
От спешната мярка ще могат да се възползват и лица със свободни специалности, земеделци, шивачи, търговци, юристи, финансови консултанти, архитекти, инженери, лекари и зъболекари, написа министърът на финансите Берат Албайрак в Twitter.
Данъчна почивка ще има и за магазини и търговски центрове, здравните услуги, медиите, развлекателната промишленост, автомобилният бранш, логистичният и транспортен бранш, текстилната индустрия, рудодобивният бранш, металургията и строителството, написа " 24 часа ".
Борисов даде обещание отсрочване на заплащане на налози, Горанов посочи, че е единствено за корпоративния (ВИДЕО)
Отлагането на подаването на Данък добавена стойност за тези промишлености е за април, май и юни с шест месеца и е ориентирано към източника им на доходи, разяснява министърът.
Припомняме, че преди дни турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи пакет за стопански ограничения за битка с ковид на стойност 100 милиарда турски лири /14 милиарда евро/. Сред които и минимална работна заплата за всички нуждаещи се в страната за идващите 3 месеца.
Ердоган разгласи пакет от икономиески ограничения за 14 милиарда евро
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР