Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) организира Европейски

...
Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) организира Европейски
Коментари Харесай

Канят любителите на железопътния транспорт в България да участват в конкурс

 Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) провежда Европейски железопътен фотографски конкурс, в който могат да вземат присъединяване и феновете на железопътния превоз в България. Целта на състезанието е да подтиква креативното мислене на пътуващите с трен и да популяризира позитивния имидж на железниците в Европа. От изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 фотоси, подчертававащи тематиката на фотографския конкурс " Към подвижността с ниски излъчвания: дано пътуваме из Европа с трен! ", които ще бъдат показани на Европейските железопътни награди CER/UNIFE. 

Желаещите да вземат участие в състезанието могат да изпращат своите фотографии на формалната интернет страница на CER на следния електронен адрес: http://www.cer.be/forms/railway-photography-contest. На този адрес участниците би трябвало да попълнят регистационна форма за състезанието, а за всяка от фотосите е належащо да бъдат посочени дата и място на снимане. 

Крайният период за изпращане на фотосите е 30 ноември 2019 г. 

Фотографиите на печелившите участници ще бъдат оповестени на формалната интернет страница  на CER (http://www.cer.be/) с посочени имена на фотографите и техните страни, като отличените в съревнованието ще получат парични награди.

В последните две издания на състезанието измежду отличените фотографии бяха определени и български участници. Това е и едно от доказателствата, че при интензивно присъединяване възможностите на родните представители да бъдат определени измежду най-хубавите 12 се усилват поради неповторимите фрагменти, които биха могли да дават.

Участниците в състезанието би трябвало да се съобразят със следните условия:

В надпреварата се одобряват до пет фотографии, които са направени единствено в страните-членки на Европейския съюз и Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Норвегия, Сърбия, Швейцария, Турция и Украйна;

За присъединяване в състезанието ще бъдат одобрявани фотоси с висока резолюция (с широчина най-малко 1600 пиксела), като целесъобразен е водоравен формат;

Допуснатите фотоси не би трябвало да изобразяват съответно разпознаваеми влакове и търговски компании;

Необходимо условие към участниците, е да имат всички права върху показаните фотографии, като подсигуряват, че те са техен автентичен труд, който не нарушава нечие авторско право;

При фотоси, на които участва разпознаваемо човешко лице, се изисква специфичното документално позволение на снимания. Получаването на позволение е обвързване на участника в състезанието, а разрешението се показва при положение, че фотографията бъде наградена.

 

Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) е основана през 1988 година CER съставлява ползите на своите членове пред Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на министрите на Европейски Съюз, както и пред други институции, формиращи европейската политика за железопътния превоз. Основните цели на CER са отбрана на ползите на железопътните компании-членки и предпочитано развиване на жп превоза в Европа, като един от най-сигурните и екологични типове превоз.

Към актуалният миг в Общността членуват оператори и инфраструктурни шефове от страните-членки на Европейски Съюз. " Холдинг БДЖ " ЕАД е пълновръстен член на CER и взе участие в активността на Общността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР