Общият съд на Европейския съюз уважи жалбите на Париж, Брюксел

...
Общият съд на Европейския съюз уважи жалбите на Париж, Брюксел
Коментари Харесай

Европейският съд отмени частично регламент на ЕК за азотните оксиди

Общият съд на Европейския съюз почете жалбите на Париж, Брюксел и Мадрид и анулира отчасти регламента на Европейската комисия, който открива прекомерно високи гранични стойности на излъчванията азотни оксиди за новите коли. Това оповестиха от Съда на Европейски Съюз.
Става ясно, че Комисията не е имала подготвеност да променя граничните стойности на излъчванията " Евро 6 " за новите изпитвания на транспортните средства в действителни условия на придвижване.
Съдът ревизира и дали рестриктивните мерки на придвижването по отношение на нивото на замърсяващите излъчвания от транспортните средства, са в контраст на условията на правото на Съюза, и приема, че казусът е точно подобен. В този смисъл градовете Париж, Брюксел и Мадрид са процесуално легитимирани да оспорят граничните стойности на излъчванията азотни оксиди, избрани от Комисията, защото те не биха могли да включат видовете транспортни средства, които са минали сполучливо тези изпитвания, и дават отговор на другите условия за утвърждение, в периметъра на мярка за ограничение на придвижването, учредена на нивото на замърсяващите излъчвания.
Общият съд обаче акцентира, че граничните стойности на излъчванията азотни оксиди, избрани за нормата " Евро 6 ", съставляват значителен детайл от този правилник, който не може да бъде изменян от Комисията, и че посоченият правилник планува, че тези гранични стойности би трябвало да бъдат спазвани в действителни условия на придвижване. Оттук Общият съд стига до извода, че Комисията не имала подготвеност да променя, прилагайки корекционни коефициенти, тези гранични стойности за изпитванията RDE. Общият съд също така смята, че даже да би трябвало да се одобри, че механически ограничавания могат да обосноват известни промени, при разлика като тази, която произтича от обжалвания правилник, е невероятно да се разбере дали нормата " Евро 6 " се съблюдава при тези изпитвания. Общият съд разяснява, че откритата липса на подготвеност на Комисията безусловно значи, че е налице нарушаване на Регламент № 715/2007.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР