Общият съд на Европейския съюз отказа да възстанови европейския парламентарен

...
Общият съд на Европейския съюз отказа да възстанови европейския парламентарен
Коментари Харесай

Не възстановиха имунитета на Карлес Пучдемон като евродепутат

Общият съд на Европейския съюз отхвърли да възвърне европейския парламентарен имунитет на някогашния каталунски водач в заточение, като съобщи в петък, че няма непосреден риск от арест.

Испания издаде европейска заповед за ареста на 58-годишния заточеник в Белгия поради ролята му в несполучливия опит за през 2017 година

Пучдемон беше определен за член на Европейския парламент през 2019 година, което му даде имунитет, само че той беше свален от Народното събрание през март с решение, доказано през юли от Общия съд на Европейски Съюз.

В петък същият съд още веднъж отхвърли да възвърне имунитета му или този на Тони Комин и Клара Понсати, двама някогашни каталунски районни министри, които също са евродепутати, търсени от Испания.
Освободиха Пучдемон от пандиза, свободен е да напусне Италия
Бившият водач на Каталуния Карлес Пучдемон, който бе задържан през вчерашния ден в Италия по искане на Испания, беше освободен през днешния ден от пандиза, съо...

Съдът съобщи, че няма причина да се притеснява от арест, защото испанското дело против него сега е спряно в очакване на решение по два преюдициални въпроса в.

" Изпълняващите правосъдни органи не имат намерение да извършват европейските заповеди за арест против законодателите, преди съдът да се произнесе " по тези въпроси, се споделя в изказването.

Решението идва, откакто Пучдемон беше арестуван за малко на италианския остров Сардиния през септември.

Комин потърси заточение в Белгия през 2017 година, както и Пучдемон, до момента в който Понсати живее в Шотландия, където това лято правосъдната власт се отхвърли от процедура за нейното изгонване.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР