Общият размер на финансовите средства за новия отоплителен сезон 2022/2023

...
Общият размер на финансовите средства за новия отоплителен сезон 2022/2023
Коментари Харесай

Гьоков: Ще се увеличи размерът на помощта, която ще компенсира поскъпването на тока

Общият размер на финансовите средства за новия отоплителен сезон 2022/2023 година ще доближи 181 млн. и 300 хиляди лева Използвания корекционен коефицент, който ще включва и тазгодишното нарастване на пенсиите, ще подсигурява правото на възрастните хора да продължат да получават и през идващия отоплителен сезон помощ за отопление. Това сподели от парламентарната естрада министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в отговор на въпрос на Деница Сачева какви помощи ще получат хората през идния отоплителен сезон.
По думите му ще се усили и размерът на помощта, която ще компенсира нарастването на цената на електрическата енергия за битово ползване.
"През 2022 година министерството ще продължи да осъществя политиката по гарантиране на обществената отбрана на най-ниско доходните и рискови групи от популацията посредством разпределяне на целева помощ за отопление. Предвиждаме такава поддръжка да получат 300 000 души, което е повече от тази пред миналата година. Със закона за държавния бюджет на България за 2022 година се утвърдиха спомагателни разноски по централизирания бюджет за погашение на целеви помощи за отопление в размер на 50 мл. И 100 хиляди лева ", съобщи Гьоков.
Той добави, че енергийната беднотия не се дефинира единствено и само от обществени знаци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР