Общият обем средства, които руснаци държат в британските офшорни зони

...
Общият обем средства, които руснаци държат в британските офшорни зони
Коментари Харесай

Руски олигарси държат 34 млрд. паунда в британски офшорни зони

Общият размер средства, които руснаци държат в английските офшорни зони - Британските Виржински острови и Каймановите острови – съставляват 34 милиарда паунда (47 милиарда щатски долара), заяви английският в. " Сънди Таймс ", базирайки се на данни на интернационалната неправителствена организация Global Witness, която се бори против корупцията и екологичните закононарушения в страни, които изнасят естествени запаси.

Цитираната сума е пет пъти по-голяма от размера на средствата, които съветски жители държат в самата Англия, отбелязва " Таймс " във връзка обещанието на английския министър председател Тереза Мей да а замрази активи и пари на руснаци, в отговор на опита за нападение против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му. Ето за какво депутати от английския парламент, в това число от Консервативната партия на Мей, внасят законопроект, който задължава английските отвъдморски територии да разкриват фактическите притежатели на активи, защитавани под тяхна пълномощия.

В момента Британските Виржински острови и Каймановите острови са освободени от това условие, което важи за самата Англия.

" Таймс " отбелязва, че 30 милиарда паунда от общо 34-те милиарда, съхранявани от руснаци в английските отвъдморски територии, са на Британските Виржински острови.

Като цяло през последното десетилетие през тези територии са минали 110 милиарда паунда, по данни на Global Witness. Това значи, че Англия е станала второ по значимост направление за съветските офшорни вложения след Кипър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР