Общият обем на търговията през 2023 г. е надхвърлил равнището

...
Общият обем на търговията през 2023 г. е надхвърлил равнището
Коментари Харесай

Търговията между Русия и Северна Корея се задълбочава, разкри док...

" Общият размер на търговията през 2023 година е надхвърлил нивото за 2022 година ", се акцентира в документа. Някои от поръчаните артикули може да бъдат класифицирани като предмети на лукса, вносът на които в властническата страна е неразрешен.

 

КНДР като цяло се изолира в навечерието на коронавирусната пандемия, като търговията съвсем изцяло бе прекратена. При все това вносът до септември 2023 година е достигнал 1,4 милиарда $, спрямо 911 милиона за цялата 2022 година

 

Водещият търговски сътрудник на Пхенян остава Пекин, само че до есента на предходната година търговията с Москва е достигнала 28 милиона $ - като се изключи стоките, които са подложени на наказания. Те включват и доставките на оръжие за Русия, които също се загатват в отчета.

Северна Корея е обект на огромни наказания на Организация на обединените нации и забрани за импорт поради нуклеарната си стратегия.

 

Докладът е първият от двата годишни документа на експертната група. Той беше показан на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в края на предходната седмица.

 

Припомняме, че на срещата сред севернокорейския деспот Ким Чен Ун и президента Владимир Путин в Русия през септември двамата водачи реализираха консенсус да задълбочат съдействието си " във всички сфери " и тази договореност се осъществя.

През октомври Белият дом уточни, че Пхенян е изпратил на Русия над 1000 контейнера с военно съоръжение и муниции за войната в Украйна. Докладът на Организация на обединените нации също ги загатва, като се базира на почитан представител на " страна членка ".

 

Тази седмица в. " Ню Йорк таймс " осведоми, че Русия е разрешила освобождението на милиони долари замразени севернокорейски активи и е допустимо да оказва помощ на Пхенян в достъпа до интернационалната банкова система, отбелязва южнокорейската организация Йонхап. Според представители на разузнаването на съюзнически на Съединени американски щати страни са били освободени 9 милиона $ от общо 30 милиона, подадени в съветска финансова институция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР