Общият обем на инвестициите в сферата на ИТ технологиите и

...
Общият обем на инвестициите в сферата на ИТ технологиите и
Коментари Харесай

Китай изпревари САЩ по инвестиции в IT сектора

Общият размер на вложенията в областта на ИТ технологиите и интернет и нейното финансиране в Китай е достигнал 16,7 милиарда $ през последното тримесечие на 2017- година.

По този индикатор страната се утвърждава като международен водач, изпреварвайки Съединени американски щати след второто тримесечие на предходната година.

Това се показва в отчета на китайския Институт по осведомителни и телекомуникационни технологии към Министерството на промишлеността и информатиката на КНР.

Според отчета, през четвъртото тримесечие на 2017 година общият размер на вложенията в интернет и неговото финансиране в границите на целия свят доближи Щатски долар 43,3 милиарда. На Китай се падат 38,5% от тези разноски, заяви китайската държавна осведомителна организация Синхуа.

Китай интензивно притегля задгранични вложители в ИТ планове.

Например, Siemens PLM Software ще построи новаторски център за интелектуална продукция " Индустрия 4.0 " в Тайюан, в провинция Шанси, Северен Китай. За тази цел през януари т.г. бе контракт за съдействие, съгласно който немският тръст ще даде на китайските производители свои научни и развойни разработки.

Миналата година немската компания разгласи желанието си да сътрудничи с китайските управляващи и проучвателен структури за основаването на нов роботизиран център. Към момента в Siemens работят към 4 500 учени и инженери в Китай.

Роботиката и автоматизацията на производството са приоретитни области, в държавната стратегия " Made in China 2025 ". В този подтекст немската промишленост се преглежда като добър евентуален сътрудник на Китай, за реализиране на набелязаните цели. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР