Общият обем на допълнително обмитените стоки запазва стойността от 7,5

...
Общият обем на допълнително обмитените стоки запазва стойността от 7,5
Коментари Харесай

САЩ променят списъка на облагаемите стоки от ЕС

Общият размер на в допълнение обмитените артикули резервира цената от 7,5 милиарда $, оповестиха международните осведомителни организации.

От 1 септември Съединени американски щати ще заменят някои продукти в листата на артикули и услуги от Европейски Съюз и Обединеното кралство, подлежащи на спомагателни мита. Това се споделя в изказване, оповестено от екипа на американския представител в комерсиалните договаряния.

През октомври 2019 година органът за споразумяване на разногласия на Световната комерсиална организация (СТО) упълномощи Съединените щати да наложат спомагателни мита за съвсем 7,5 милиарда $ годишно за артикули и услуги на страни от Европейски Съюз, нарушили разпоредбите на СТО, субсидирайки компанията „ Аirbus”.

„ Според американското законодателство службата на представителя в комерсиалните договаряния трансформира листата на стоките, подлежащи на спомагателни мита. Специфични продукти от Гърция и Англия се отстраняват от листата и се заменят със артикули в равни количества от Франция и Германия “, се споделя в изказването.

„ Промените са незначителни. Общият размер на обмитените артикули остава на равнище от 7,5 милиарда $. Промените ще влязат в действие на 1 септември 2020 г “, се споделя в формалното изказване.

Съдебният спор за субсидирането на „ Airbus” от страните от Европейски Съюз датира от 2004 година Допълнителните митата засегнаха най-много френските виновност, шотландското малцово уиски и сирена от редица държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР