Общият индекс на цените на производител (вътрешен и външен пазар)

...
Общият индекс на цените на производител (вътрешен и външен пазар)
Коментари Харесай

Ръст на производствените цени

Общият показател на цените на производител (вътрешен и външен пазар) през март 2019 година се повишава с 0,7% по отношение на предходния месец. По-високи цени са регистрирани в добивната индустрия - с 2%, в преработващата индустрия - с 1,4%, а при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ се следи спад с 1,6%.

По-съществен растеж на цените в преработващата индустрия е регистриран при производството на съществени метали - с 4,2%, и при производството на произведения от други неметални минерални първични материали - с 1,4%, до момента в който намаляване е записано при производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 0,8% и при производството, некласифицирано другаде - с 0,6%.

Общият показател на цените на производител през март 2019 година нараства с 4,6% в съпоставяне със същия месец на 2018 година. Увеличение на цените е записано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7%, и в преработващата индустрия - с 4,2%, а в добивната индустрия е регистрирано понижение с 1,9%.

В преработващата индустрия по-съществено повишаване на цените се следи при: производството на тютюневи произведения - със 7,9%, производството на съществени метали - със 7,4% и ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 3,9%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР