Общият индекс на оборота за сектор Създаване и разпространение на

...
Общият индекс на оборота за сектор Създаване и разпространение на
Коментари Харесай

Правили сме повече филми и телевизионни предавания през третото тримесечие

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ нараства с 3.2% по отношение на второто тримесечие на 2019 година. Най-значителен растеж е регистриран при „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ (18.1%) и „ Издателска активност “ (9.2%). Намаление е регистрирано при „ Далекосъобщения “ - с 1.4%. Това оповестиха от Националния статистически институт (НСИ).
По предварителни данни през третото тримесечие на 2019 година общият показател на оборота за бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “, изчислен от сезонно изгладени данни, понижава с 0.6% по отношение на второто тримесечие на 2019 година.
Понижение е записано при „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза “ (3.4%). Най-значително нарастване се следи при „ Въздушен превоз “ - с 3.1%, и „ Воден превоз “ - с 2.7%.
При Други бизнес услуги най-съществено покачване по отношение на предходното тримесечие се следи при „ Рекламна активност и изследване на пазари “ - с 8.4%, и „ Административни офис действия и друго спомагателно обслужване на стопанската активност “ - с 6.6%. Спад е регистриран при „ Други професионални действия “ - с 11.0%, и „ Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството “ - с 6.4%.
Общият показател на календарно изгладените данни на оборота в бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “ нараства с 6.0% в съпоставяне със същото тримесечие на 2018 година. Увеличение е записано при всички действия, като то е най-голямо при „ Воден превоз “ - с 53.4%.
Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “, изчислен от календарно изгладени данни, е със 17.2% по-висок през третото тримесечие на 2019 година в съпоставяне със същото тримесечие на 2018 година. Най-съществен растеж се следи при „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ (40.2%) и „ Дейности в региона на осведомителните технологии “ (27.5%).
При Други бизнес услуги показателите на оборота са по-високи спрямо третото тримесечие на 2018 година, като максимален растеж е регистриран при „ Административни офис действия и друго спомагателно обслужване на стопанската активност “ - с 28.3%, „ Други професионални действия “ - с 19.1%, и „ Дейности по разчистване “ - със 17 на 100.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР