Oбщият допустим улов за калкан през идната година за България

...
Oбщият допустим улов за калкан през идната година за България
Коментари Харесай

Квотата за улов на калкан за България и Румъния нараства с 32% догодина

Oбщият позволен улов за калкан през идната година за България и Румъния ще бъде 150 тона. Това бе оповестено на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство, където бе признат правилник, определящ опциите за лов на риба за 2020 година в Черно, Адриатическо и Средиземно море, заяви пресслужбата на министерството на земеделието.

България и Румъния ще имат право на улов на калкан по 75 тона. Това е с 32 % повече по отношение на досегашното позволено количество. До момента двете страни имаха позволен улов по 57 тона.

Като опция за лов на риба при цацата, Комисията предлага да се резервира същата граница на улов като през 2019 година - 11 475 тона.

Предвид огромното значение на този тип лов на риба за бранша е реализиран сериозен триумф за страната ни. Приетите правила отразяват непрекъснатите старания и упоритости за обезпечаване на обществена и икономическа жизненост на риболовците, работещи в тези райони, посредством възобновяване и поддържане на запасите на устойчиви равнища, акцентира министерството.

Важно обръщение за бъдещото ръководство на калкана е подобряването на научните препоръки посредством повишение на количеството и качеството на данните от риболова. В тази връзка, ефикасната работа сред риболовния бранш, науката и администрацията, е от основно значение.

Положителната наклонност в положението на запасите от калкан е тласък за всички крайбрежни страни да продължат да поставят старания за реализиране на равнище на лов на риба, съответстващо на оптималния резистентен улов, добавя Министерство на здравеопазването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР