Общият доход на домакинствата през първите три месеца на годината

...
Общият доход на домакинствата през първите три месеца на годината
Коментари Харесай

Доходите на домакинствата растат с 18% през първото тримесечие

Общият приход на семействата през първите три месеца на годината е  4 874 лв.. Той е с 18 % по-висок в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Това демонстрират данните от осведомителния бюлетин в региона на виталното ниво и приходите за първото тримесечие, който разгласява Министерството на труда и обществената политика.

Данните демонстрират, че в структурата на общия приход най-високия е относителният дял на този от работни заплати - 53,6%, следван от приходите от пенсии – 35,8 на 100.

По експертни данни през първото тримесечие междинната работна заплата в страната е 1882 лева - растеж от 17,3 на 100 в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Най-висока е междинната заплата в столицата – 2603 лева На годишна база максимален е растежът на междинното заплащане в Стара Загора - 25%, Пазарджик - 21%, минимум е в Силистра - 8%.

В интервала януари-март тази година в седем от икономическите действия междинните хонорари са над междинните за страната, а в тях са заети 1/4 от всички наети. Най-високи междинни заплати се регистрират при " Създаване и разпространяване на информация и креативен артикули " - 4578 лева.

За тримесечието в публичния бранш се регистрира междинна заплата от 1861 лева Малко по-високо е междинното заплащане в частния бранш – 1889 лева -  това е растеж от 17,5% повече спрямо година по рано.

През първите 3 месеца на тази година нараства и броят на наетите, като доближава 2 310 000 души - по отношение на първите 3 месеца на предходната година това е растеж от 1.5 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР