Общият дебат на 72-та сесия на общото събрание на ООН

...
Общият дебат на 72-та сесия на общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Радев: Длъжни сме да отдадем почит пред личния пример в борбата с екстремизма

Общият спор на 72-та сесия на общото заседание на Организация на обединените нации ще бъде открит през днешния ден. България е показана от президента Румен Радев. Във фокуса на вниманието на българското присъединяване ще бъдат сериозните провокации в света, свързани със обстановката в Северна Корея, битката против тероризма и незаконната миграция, както и промяната в организацията.

В навечерието на сесията на общото заседание на Организация на обединените нации, започваща в свят разтърсван от рецесии, президентът Румен Радив акцентира пред българските медии в Ню Йорк, че страната ни има ясно изразена позиция по всички стратегически въпроси от международния дневен ред, а с държанието си дава и образец, че се придържа твърдо към тях.
Румен Радев -президент: Изправени сме пред предизвикването да се противопоставим на екстремизма освен като общества, само че и като персони и можем да реализираме триумф единствено в случай че отстояваме своите полезности и отдаваме респект към хората, които са преoдолели страха си и са се опълчили против насилието.
Поредица от значими двустранни срещи предстоят на следващия ден за българския президент, първата от които ще е с Иранския му сътрудник Роухани в миг, когато американският президент Доналд Тръмп приказва намерено, че ще желае преразглеждане на договорката към иранската нуклеарна стратегия.

Задено с вицепремиера Екатерина Захариева и шефа на кабинета на премиера Румяна Бъчварова в Ню Йорк нощес президентът организира и обичайна към този момент за страната ни среща с представителите на американските еврейски организации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР