"Общият данък, деклариран в данъчните декларации, е около 1 млрд.

...
"Общият данък, деклариран в данъчните декларации, е около 1 млрд.
Коментари Харесай

Над 1 млрд. лв. деклариран данък отчитат от НАП

"Общият налог, заявен в данъчните заявления, е към 1 милиарда и 60 млн. лева, само че по-голямата част от тази сума от дълго време е удържана през 2018-та по трудови и цивилен правни отношения. Сумата за довнасяне, която имаше в данъчните заявления е от порядъка на 150 млн. лева, също е съвсем напълно импортирана. " Това съобщи пред Българска национална телевизия представителят на Националната организация по приходите (НАП) Росен Бъчваров.

По думите му всеки жител, който е позволил някаква неточност във към този момент подадената си данъчна декларация, има изцяло законова опция до края на месец септември тази година да я поправя.

Това обаче може да се направи еднократно - единствено един път.

Срокът за подаване на годишните данъчни заявления на физическите лица изтече на в среднощ на 30 април. От организацията регистрират общо 550 000 заявления, подадени в период. Окончателните данни следва да бъдат систематизирани в границите на седмица, защото от организацията чакат да дойдат още заявления, изпратени по пощата. Предполага се, че след равносметката общият брой на декларациите ще доближи 600 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР