Общият бюджет, с който ще бъдат финансирани проектите за инвестиции

...
Общият бюджет, с който ще бъдат финансирани проектите за инвестиции
Коментари Харесай

€7 млн. предвидени по проекти за социални грижи в селските райони


Общият бюджет, с който ще бъдат финансирани планове те за вложения в неземеделски действия, е €35 млн. 20 на 100 от тези средства, левовата равноценност на €7 млн., са планувани за основаване на обществени домове за настаняване на възрастни хора и отваряне на заведения за дневни грижи за дребни деца. Максималният размер на допустимите разноски за един план е €600 хиляди Проектите би трябвало да се извършват на територията на селски регион. Допустими за подкрепяне са аграрни стопани или микропредприятия , регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон или Закона за кооперациите.

Бонус за планове  на тютюнопроизводители

Повече точки ще има за планове те на претендентите с опит или обучение в бранша, за който аплайват, както и за тези, които са осъществявали активност минимум три години преди кандидатстване. Още три точки ще получи план, осъществен в областите Видин, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград и Силистра, а 2 т. носят оферти, които ще се извършват във Враца, Велико Търново, Габрово и Русе. Оценителите ще насърчават и планове , чиито акцент е развиването на „ зелена стопанска система “ и нововъведения. 3 т. от горната страна са планувани за планове на тютюнопроизводители.

Най-много точки за лекари, стоматолози и нови работни места

Най-високо оценяване – с 30 точки, е планувано за планове , в чието осъществяване вземат участие общопрактикуващи доктори, лекари експерти, стоматолози, както и при търговия на дребно с медикаменти, обществени грижи за възрастни хора и дребни деца. Присъждат се точки и при мобилни обекти и/или мобилни средства, свързани с осъществяване на дейностите. До 20 т. получават планове , ориентирани към основаване или развиване на други услуги. С до 30 точки се правят оценка и планове , създаващи нови работни места.

 



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР