Общият брой на скривалищата на територията на страната е 711.

...
Общият брой на скривалищата на територията на страната е 711.
Коментари Харесай

Половината от бомбоубежищата у нас са в лошо състояние или неизползваеми

Общият брой на скривалищата на територията на страната е 711. От тях 370 броя са в положително или приемливо положение (може да бъдат приведени в подготвеност за укриване незабавно или до една седмица), а останалите 341 броя са в неприятно положение или са неизползваеми по предопределение.

Това показва в отговор на депутатски въпрос за положението и собствеността на бомбоубежищата на територията на България вътрешният министър Валентин Радев.

От противорадиационните укрития единствено 152 са в положително или приемливо положение, акцентира Радев.

Съгласно чл.12, ал.3 от Закона за отбрана при бедствия, груповите средства за отбрана са парцели - обществена държавна, обществена общинска или частна благосъстоятелност, и се поддържат и ръководят от ведомствата, на които са предоставени, от кметовете на общини или от притежателите им.

В Министерство на вътрешните работи няма данни за осъществени разпоредителни покупко-продажби с групови средства за отбрана - обществена държавна и обществена общинска благосъстоятелност. Частна благосъстоятелност са 229 броя скривалища, се споделя още в писмения отговор на министъра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР