Oбщият брой на производителите, които са засегнати надхвърля 20 и

...
Oбщият брой на производителите, които са засегнати надхвърля 20 и
Коментари Харесай

Експерти: Опасен вирус заплашва компютрите с версии на Windows

Oбщият брой на производителите, които са наранени надвишава 20 и включва имена като NVIDIA, Intel, Huawei, SuperMicro, RealTek Semiconductor, Toshiba и други

Конкретната причина за казуса е модифицирана версия на остарял Remote Acсess Trojan (RAT) вирус, който може да компрометира милиони устройства. Oт Eclypsium настояват, че даже хакери с минимални механически знания могат да открият надзор над инфектираните устройства.

Отдалеченият достъп им разрешава да рестартират и изключват компютрите с Windows, да преглеждат файловете, да употребяват Task Manager, Register Editor и даже мишката.

Новата версия на RAT вируса за Windows също по този начин обезпечава достъп до браузъра и уеб камерата, което също е много обезпокоително. Водещите производители на хардуер към този момент работят над пачове, които да отстранят казуса, оповестява Forbes.

Експертите по сигурността подканят всеки притежател на устройство с Windows неотложно да конфигурира последните налични софтуерни ъпдейти за Windows 7, Windows 8.1 и Windows 10, с цел да се защищити от опасността.

Източник: digital.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР