Общият брой на прегледаните хора и в трите региона е

...
Общият брой на прегледаните хора и в трите региона е
Коментари Харесай

Близо 2 000 възрастни хора преминаха през безплатни медицински прегледи и консултации

Общият брой на прегледаните хора и в трите района е 1992 души.  Това е с 40% повече по отношение на миналата година.

 

Целите на програмата бяха реализиране на прегледи на място, с цел да се даде опция на възрастни хора, които не посещават постоянно експерт заради разнообразни аргументи, да бъдат прегледани от подобен, както и да се поправя, в случай че е належащо, предписано лекуване, да се изпратят пациенти за продължаващо лекуване и да се разпознават проблеми, които се нуждаят от следващи дейности.

 

От Българска болнична асоциация бяха обезпечени лекари със следните специалности: гастроентеролог, ортопед, невролог, кардиолог, офталмолог, ендокринолог, съдова хирургия, вътрешни заболявания.

60% от прегледаните хора са ходили на лекар-специалист през последната година. Установените случаи на болести по информация на пациентите и доказани с прегледите са 1 256.

 

В същото време откритите случаи на болести, неглижирани или нелекувани редовно от пациентите, са близо 30% (значително повишаване спрямо миналата година, когато лекарите са отчели 8%). Установени са 343 случая на болести, незнайни досега на пациентите.

 

Безплатните медицински прегледи за възрастни хора се организират в рамките на  програмата „ Забавно лято, грижовна есен “, реализирана от фондация BCause в партньорство с Българска Болнична асоциация и напълно финансирана от Филип Морис България като част от тактиката на компанията за корпоративна обществена отговорност.

 

Паралелно със профилираните медицински прегледи, се организираха и образованията в Академия за локални бизнесмени 6.0 – различен главен панел в програмата „ Забавно лято, грижовна есен “.

 

За шеста поредна година в границите на три вълнуващи уикенда в „ Академия за локални бизнесмени 6.0 “ се организираха поредност от образования за хора с бизнес хрумвания, които желаят да ги развиват в областите Хасково, Кърджали, Силистра и Благоевград.

 

Заедно с специалистите на Център " Ринкър " 13 екипа от бизнесмени развиваха своите бизнес модели, учиха се по какъв начин да маркетират и продават продуктите и услугите си, по какъв начин да презентират пред жури и евентуални вложители, и започнаха разписването на бизнес проектите си.

 

Външните ментори, които навлязоха в дълбочина по тематиките на счетоводството – Николай Георгиев, правната рамка и комерсиална марка – Елислав Атанасов, онлайн продажбите – Георги Мерджанов, построяването на бранд – Жюстин Томс, дадоха на участниците и екипите скъпи насоки и запаси за реализирането на техните бизнес проекти и фантазии.

 

Екипите се включиха с хъс и отдаденост, дискутираха концепциите си, откриваха общи благоприятни условия и се трансфораха в сплотена група, част от общността на Център " Ринкър ". Отново имаше огромно многообразие от хрумвания.

 

Бонбони от трахана от Ивайловград, крафт бира от Силистра, ръчни творения, бродерии, плетива и картички, ключодържатели от рециклирана пластмаса, обиколник за бебешко легло са единствено част от вдъхновяващите планове, които ще се борят на финала в края на януари за безплатно финансиране.

 

По думите на Явор Гочев, програмен шеф и обучител от Център Ринкър,  „ Групата беше доста мощна и беше наслаждение да се работи с тях. Oтново се получи един обединен колектив, като обособените екипи към този момент си оказват помощ за разнообразни елементи от техните планове.

 

Големият край е на 26 януари 2023 година, когато участниците ще презентират създадените бизнес проекти пред жури и ще се борят за безплатно финансиране. Общият награден фонд е 30 000 лв. и е възложен от Филип Морис България. “

 

Като част от третия панел на „ Забавно лято, грижовна есен “ учители в начален курс бяха подготвени в програмата „ Учи с обич “, която подчертава върху това по какъв начин се преподава ускорено ограмотяване за деца-билингви в 1 клас. За първи път сугестопедичната стратегия „ Учим с обич “ беше приложена през цялата образователна година.

 

Програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ се организира в пет района на България, където тютюнопроизводството е обичаен занаят. Това са областите Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен.

 

Програмата се реализира от 2015 година към този момент поредна година от Фондация „ BCause: в помощ на благотворителността “, взаимно с „ Народно читалище Бъдеще в този момент “ и Българска болнична асоциация и се финансира от „ Филип Морис България “, като част от стратегиите на компанията за обществена ангажираност.

 

От старта на програмата “Забавно лято, грижовна есен ” през 2015 година тя обгръща 26 дребни обитаеми места в 11 общини от 5 тютюнопроизводителни района. Над 3 250 деца сред 7 и 14 година и 117 учители се включиха в Академиите. Проведени са повече от 9 000 медицински прегледа на възрастни хора, а над 300 екипа млади бизнесмени получиха образование и поддръжка за своите бизнес хрумвания. Досега в програмата са вложени общо към 1,3 милиона лв..

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР