Общият брой на починалите от усложнения на грип в региона

...
Общият брой на починалите от усложнения на грип в региона
Коментари Харесай

13 са жертвите на грипа на Западните Балкани

Общият брой на умрелите от затруднения на грип в района на Западните Балкани доближи 13 души, заяви ТАСС. Както заяви през днешния ден националната телевизия на Черна гора, в град Бар е умряло дете на две години, за живота на друго се борят лекарите. В същото време броят на заболелите от грип А (H1), H1N1 и H3N2 в района са десетки хиляди, въпреки лекарите да настояват, че към момента няма зараза, предава Българска телеграфна агенция.
Най-много умряли от грип има в Хърватия, където от началото на зимния сезон са изгубили живота си девет души, заяви локалната телевизия. Освен това още два смъртни случая се ревизират за връзка с грипа. Общо в страната са преболедували грип 5 000 души. В момента 80 души са с тежък грип и пневмонии, от които 16 са деца.
В Сърбия са регистрирани два смъртни случая от грип, а към 5000 души са преболедували заболяването. Вестник "Аваз " заяви за гибелта на тригодишно момиче от затруднения от грип в град Зеница в Босна и Херцеговина. През последната седмица в страната има 20 тежки случая на грип с доста затруднения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР