Общият брой на жертвите от военните действия между Хамас и

...
Общият брой на жертвите от военните действия между Хамас и
Коментари Харесай

Войната в Израел: Над 550 жертви, 3000 ранени и десетки отвлечени в Газа

Общият брой на жертвите от военните дейности сред " Хамас " и Израел превиши  550 души, над 3000 са ранените, десетки са отвлечени в Газа. В израелските медии се появяват известия за касапници в гранични общности, държани от терористи на " Хамас " в продължение на дълги часове, пише  The Times of Israel .

Повече от 300 израелци са убити, а над 1,8 хиляди са ранени вследствие на офанзиви на радикалното палестинско придвижване " Хамас ". Това заяви вестник  The Jerusalem Post , базирайки се на данни на Министерството на здравеопазването на страната.

Жертвите от палестинска страна са 250 души.

В събота представителят на израелските отбранителни сили Даниел Хагари удостовери, че палестински бойци са взели израелци за заложници. Той не уточни точния им брой. Палестински групировки оповестиха, че са заловили повече от 50 военни, чиновници по сигурността и цивилни в Израел и са ги отвели в линията Газа.

Сутринта на 7 октомври започнаха ракетни офанзиви на израелска територия от линията Газа. От 06:28 ч. българско време в доста обитаеми места на страната сигналите за паника звучат съвсем без спиране. В подтекста на протичащото се израелската войска разгласи " положение на подготвеност за война “ и скоро разгласи началото на ответната интервенция " Железни мечове “. Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел е във война и ще я завоюва, а врагът ще бъде погубен. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР