Общият брой на избиратели е 6 млн. и 632 хиляди

...
Общият брой на избиратели е 6 млн. и 632 хиляди
Коментари Харесай

ЦИК с последна информация за балотажа - неработещи машини, изчезнали карти за гласуване и жалби за предизборна агитация

Общият брой на гласоподаватели е 6 млн. и 632 хиляди и 375 гласоподаватели. Общо страната 13 234 изборни секции гласуваме за президент и вицепрезидент на балотажа. В лечебни заведения и други обществени има 181 секции, толкоз има секционните изборни комисии за карантирани лица. За местата за отнемане от независимост има общо 14 формирани СИК. Извън страната са 749 секции. Поради заболяване на лицата в СИК в две от секциите зад граници са закрити. Това оповестиха от ЦИК.на брифинг.

С 2 машини ще се гласоподава в общо 1981 секции в страната, а зад граница - 208 секции ще употребяват машинен избор. В 9079 секции ще се гласоподава с машини страната.

Към 10 и 30 часа има 1 тъжба и 6 сигнала постъпили към ЦИК. Част от сигналите са за нарушавания на изборни права, стана ясно още от думите на представителя на ЦИК Росица Матева. Има и сигнал за предизборна пропаганда, който ще бъде прегледан.

6 машини през вчерашния ден не са стартирали и ЦИК е решила да се мине към хартиени бюлетини. За днешния ден са 15 устройства. За едно от тях батерията е паднала, откакто зареждането не е включено. В една секция в Бургас по някакъв метод са изчезнали петте карти, които се вкарват в четците на машините, макар че през вчерашния ден са били признати в изборните пространства, посочи Росица Матева.

В 4 от секциите зад граница не са стигнали изборните бумаги, посочи Цветозар Томов от ЦИК.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР