Общият брой дела образувани при частните съдебни изпълнители намалява, а

...
Общият брой дела образувани при частните съдебни изпълнители намалява, а
Коментари Харесай

Намаляват делата при частните съдебни изпълнители

Общият брой каузи формирани при частните правосъдни реализатори понижава, а тези, които са по искове на банки към този момент са единствено 10% от общия брой. Повече са делата по искове на жители, има растеж и в сумите събрани като неизплатени заплати. От Камарата на частните правосъдни реализатори са безапелационни, че би трябвало да се вкара напълно електронния продан на информация, с цел да се защитят изцяло ползите на всички страни.

Две аргументи има за намаляването на делата по искове на банки. Едната е измененията в закона, които лимитират правата на финансовите институции, другата е, че понижават неприятните заеми. През миналата година се отбелязва и сериозен спад в размера на исковете.

Георги Дичев, ръководител на Камарата на частните правосъдни реализатори: Масовите каузи не са в хиляди левове, а са в стотици. Друга по този начин специфичност е че, също фрапантно са намалели продажбите на недвижимите парцели с 24%.
Увеличават се делата, които са по искове на страната и общините. Все повече хора, като частни лица се обръщат към частното правосъдно осъществяване, с цел да получат това, което им се дължи. Така събраните вземания по искове на жители през 2018-та са рекордните 190 милиона лв..

Георги Дичев, ръководител на Камарата на частните правосъдни реализатори: Като събраните издръжки за деца са 6 милиона лв., неизплатените заплати са 7 милиона.
Промените в закона са защитили правата на длъжниците. Те към този момент оспорват оценки и разходи по осъществяването. Остава казусът с огромния брой добросъвестни длъжници, които са наследили задължения и схващат за това години по-късно. Според Камарата на частните правосъдни реализатори, час по-скоро би трябвало измененията да се надградят с опцията за електронни информации.

Георги Дичев, ръководител на Камарата на частните правосъдни реализатори: Това са все неща, които извънредно доста ще оказват помощ на хората, без значение от коя страна са, дали са кредитори или дебитор. В изгода и на двете страни е. Тъй като процеса ще стане доста по-евтин, доста по бърз и ще се спестят обилни разноски и лихви по отговорностите.
Това е и метод хората да могат да ревизират дали наследяват задължения и да ги погасяват, без да се стига до правосъдни процедури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР