Общите продажби на персонални компютри в световен мащаб са намалели

...
Общите продажби на персонални компютри в световен мащаб са намалели
Коментари Харесай

Lenovo изпревари HP по продажби на компютри в световен мащаб през 2018 година

Общите продажби на лични компютри в международен мащаб са намалели както през четвъртото тримесечие, по този начин и през цялата 2018 година, само че в това време е повишен пазарния дял на фирмите Lenovo Group Ltd. и Dell Technologies Inc., демонстрират данни на анализаторската компания Gather, представени от MarketWatch и БНР.

Глобалните продажби на лични компютри са спаднали с 4,3% до 68,6 милиона броя през четвъртото тримесечие на предходната година и с 1,3% до 259,4 милиона през цялата 2018-а, означават от компанията Gartner.

" Точно когато търсенето на пазара на компютри стартира да демонстрира положителни резултати, дефицитът на процесори (централни процесори CPU) сътвори проблеми във веригата за доставки ", уточни Микако Китагава, старши основен анализатор в Gartner. " След две тримесечия на напредък (през второто тримесечие и третото тримесечие на 2018-а), продажбите на компютри понижиха през четвъртото тримесечие ", добави той.

Пазарният дял на Lenovo и Dell обаче е повишен през последните три месеца на миналата година. Делът на Lenovo на пазара на PC-та е повишен през четвъртото тримесечие до 24,2% от 21,9% и до 22,5% от 20,8% в границите на миналата година, изпреварвайки по този метод софтуерния колос HP Inc. за първото място и през двата интервала.

Компанията Dell пък е запазила третото си място, до момента в който пазарният ѝ дял набъбна до 15,9% от 15,0% за четвъртото тримесечие и до 16,2% от 15,1% за цялата 2018-а година.

На четвърта позиция остават продадените от Apple Inc. лични компютри, само че въпреки всичко пазарният дял на компанията е повишен до 7,2% през четвъртото тримесечие, само че е намалял едва до 6,9% за цялата предходна година, само че в това време е повишен пазарния дял на фирмите Lenovo Group Ltd. и Dell Technologies Inc., демонстрират данни на анализаторската компания Gather, представени от MarketWatch.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР