Общите премийни приходи на застрахователните компании в общото застраховане са

...
Общите премийни приходи на застрахователните компании в общото застраховане са
Коментари Харесай

Застрахователите отчитат 2.6 млрд. лв. премийни приходи

Общите премийни доходи на застрахователните компании в общото обезпечаване са над 2,6 милиарда лв. за първите 11 месеца на м.г., сочат данните на Комисията за финансов контрол. Над две трети (68,5 на сто) от премийните доходи на фирмите са свързани със застраховки на моторни транспортни средства. Изплатените компенсации от фирмите за същия интервал са малко над 1 милиарда лв., регистрира КФН. Близо 83 на 100 от изплатените компенсации са за застраховки на МПС.

За същия интервал на 2021 година премийните доходи на бранша са били към 2,4 милиарда лв., а изплатените компенсации - 973 млн. лв..

Дружествата, извършващи активност по животозастраховане, имат премиен доход над 535 млн. лв. за същия интервал на годината. Около 39% от премийния доход на тези компании идва от застраховки " Живот и лихва ", а 33 на 100 - от полици за " Застраховка " Живот ", обвързвана с капиталов фонд ".

Около 18 на 100 от приходите на компаниите са от застраховка " Заболяване ". За първите 11 месеца на м.г. животозастрахователните компании са платили на своите клиенти близо 235,5 млн. лв., като максимален дял от парите (60 на сто), се пада на хората със застраховка " Живот и лихва ".

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР