Общите очаквания и нагласи са, че цените на имотите ще

...
Общите очаквания и нагласи са, че цените на имотите ще
Коментари Харесай

Кредитен консултант: Нагласите са, че цените на имотите ще паднат

Общите упования и настройки са, че цените на парцелите ще паднат. Тази прогноза направи в предаването „ Важното, казано на глас “ по bTV Radio кредитният съветник Тихомир Тошев.

Your browser does not support the audio element.

„ Винаги, когато има икономическа рецесия, търсенето на парцели понижава и това нормално води до спад на цените. С какъв брой и по кое време ще се случи това е доста мъчно да се предвижда и то доста зависи от здравната част на тази рецесия. Аз персонално не чакам спадът да бъде като при предходната рецесия, защото сегашната обстановка е доста по-различна “, добави той.

Той успокои, че всеки, който е потърпевш от рецесията, ще получи опция за пролонгация на заема от банките.
Вътрешна македонска революционна организация с апел към банките за взаимност Предложението е за така наречен банкова почивка – пролонгация на заплащанията по заемите, сподели Искрен Веселинов в "Лице в лице "
„ Трябва да се свърже с банката, да изясни тъкмо какво е усложнението, в което е изпаднал и банката ще му предложи вид, при който той да може да не обслужва заема си, без това да се отрази, както би се отразило при естествен пазар ", означи кредитният съветник.

Тошев акцентира, че предоговарянето ще бъде самостоятелно съгласно случая.

“Търговските банки ще поддържат техните положителни клиенти, които в този момент са потърпевши поради обстановката с ковид. Банките ще оповестят тъкмо по какъв начин всеки да потвърди, че има потребност от тази поддръжка. Днес трябваше да бъдат оповестени ограниченията от Българска народна банка и комерсиалните банки по какъв начин хората да имат време да се стабилизират в случай че са останали без работа, в случай че са в неплатен отпуск и да им се даде пролонгация за вноските. Това се отсрочи за петък, тъй като се чакат и ограниченията от Европейската централна банка за такива клиенти ", изясни той.
Световната банка отпуска 12 милиарда $ за ограничение на COVID-19 Парите би трябвало да обезпечат намаляване на икономическите последствия от новия ковид
Тихомир Тошев съобщи, че не чака лихвите по заемите да се вдигнат:

„ Обикновено, когато търсенето на заеми понижава не се покачват лихвите. По-скоро чакам лихвените равнища да се запазят ", открои специалистът.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 422 23 10 20 Света 912650 54331 45541 191826 Заразени* Нови Починали България 422 23 10 Света 912650 54331 45541
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР