Общинското ръководство на Свиленград планира изграждането на пречиствателна станция за

...
Общинското ръководство на Свиленград планира изграждането на пречиствателна станция за
Коментари Харесай

Свиленград ще изгражда пречиствателна станция за питейни води

Общинското управление на Свиленград възнамерява построяването на пречиствателна станция за питейни води. Проектът би трябвало да се осъществя напролет на идната година, заяви кметът на общината инж. Георги Манолов, представен от Българска телеграфна агенция.

"Намерението ни би трябвало да кореспондира със дилемите, които има оператора ВиК - Хасково, тъй като задължението хората да получават първокласен артикул, когато заплащат високата цена на водата е негово ", посочи Манолов.

По думите му казусът би могъл да бъде решен още с вземането на решение през 2008 година за основаване на общинско ВиК, само че за жалост политиката на страната била тъкмо противоположната - уедряване на сдружението на регионално равнище. В проектите на ВиК - Хасково този проблем не се преглежда, по него изобщо не е въображаемо и не са заделени средства даже за планиране или някакво изследване, и по тази причина общината би трябвало да се заеме с решаването му, уточни Манолов.

Той увери, че се ангажира да бъдат извършени диалози с принципала на ВиК - Министерство на регионалното развитие, което би трябвало да отпусне нужните средства. Ако би трябвало, ще се стигне и до управлението на страната, с цел да създадем нашето предложение и съответните процедури. Така че идната пролет да бъде построена пречиствателна станция за питейни води която да реши единствения проблем с водата - наличието на манган над нормата, посочи кметът на Свиленград.

Според него на фона на всичко, което се прави в общината, планът не е обвързван с някакви доста съществени средства - от порядъка на 1,5 милиона лв. съгласно първичните изследвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР