Общинското дружество "Софийски имоти" ще изгради аквапарк с минерална вода

...
Общинското дружество "Софийски имоти" ще изгради аквапарк с минерална вода
Коментари Харесай

Софийски имоти ще гради аквапарк в парк Възраждане за 10 млн. лева

Общинското сдружение "Софийски парцели " ще построи аквапарк с минерална вода в столичния парк "Възраждане ". Очаква се комплексът да бъде приключен към края на идната година. Предстои Столичният общински съвет да позволи изразходването на 9.5 млн. лв. за плана.

Почти половината от сумата, или към 4 млн. лв., ще бъдат персонални средства на общинската компания. Останалите се чака да бъдат заети от Фонда за градска среда по програмата "Региони в напредък ".

Скоро Столичната община ще разгласи търг за реализатор на дейностите. Фирмата победител евентуално ще стартира работа през идната пролет. Аквапаркът ще се простира на 6.6 дка и ще е с 500 души потенциал. Басейните ще са с минерална вода и ще са главно за деца. Водните атракции също ще са насочени към гости до 16 години.

В комплекса ще има три басейна навън, от които един ще бъде особено за бебета. Към тях ще има и три водни пързалки, една от които ще бъде с 3 успоредни улея. Ще има и ниска 3-етажна постройка - за административното ръководство на комплекса и заведение за хранене на втория етаж.

Облагородяването на парк "Възраждане " е план на "Софийски парцели ", като през 2016 година бяха открити 52 дка, които бяха реновирани с 4.8 млн. лв..

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи проектите си, откакто планът бъде осъществен, той да остане под контрола на "Софийски парцели "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР