Общинското дружество Паркинги и гаражи иска разширяване на Синята зона

...
Общинското дружество Паркинги и гаражи иска разширяване на Синята зона
Коментари Харесай

Синята зона в Благоевград се разширява, слагат бариера пред МБАЛ

Общинското сдружение " Паркинги и гаражи " желае разширение на Синята зона в Благоевград. Въвежда се и платено паркиране на запустелия терен край някогашния Завод за механични структури, а също по този начин и в болничното заведение, където преди 6 години протестиращи медици отстраниха бариерата, подкрепени от шефа Огнян Митев.

Промените са закрепени в Общинската разпоредба за реда и изискванията за престой и паркиране на транспортни средства. Преди да се гласоподават в Общински съвет, би трябвало наложително да има публично разискване.

Сега сдружението, ръководено от Ивайло Червилов, се стимулира, че безразборното паркиране в болничния двор основава огромни усложнения за напредване на коли за спешна помощ по алеите до постройките на другите отделения и разновидността да се реши този проблем е още веднъж да се вкара следен достъп в зоната.

Предвиждат и паркингът при ЗМК също да премине за стопанисване и обслужване към общинското сдружение „ Паркинги и гаражи “.

Обмислят той да предлага денонощна защита против възнаграждение. Разширява се и Синя зона. Улица " Сан Стефано " към поликлиниката в Благоевград, става платена. В обсега са планувани още няколко вътрешни улички.

Хората с трайни увреждания и решение за инвалидизация от ТЕЛК, които работят в „ синя зона ”, а в този момент настоящата разпоредба им дава право на гратис паркиране до 3 часа, се планува удължение на престоя в границите на 8-часова работна промяна след показване на документ за месторабота.

Промените визират и възбрана за паркиране на рейсове с над 12 места по улиците, тротоарите, паркингите и други площи за публично прилагане в града, като те ще се насочват на избрани за това места. Ще се забрани и оставянето на развалени или спрени от придвижване коли тук-там за престой и паркиране, както и слагането на тежки или битови предмети по тротоари, улици, алеи и зелени площи.

Запазват се и всички правила в до момента настоящата разпоредба, в това число и маршрутите, позволени да придвижване на конски каруци.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР