Общинското дружество Метрополитен обяви поръчка за автоматични прегради на перона

...
Общинското дружество Метрополитен обяви поръчка за автоматични прегради на перона
Коментари Харесай

Автоматични прегради ще се монтират на перона на метростанциите

Общинското сдружение " Метрополитен " разгласи поръчка за автоматизирани загради на перона на метростанции " Опълченска " и " Стадион " Васил Левски ". Те се слагат за обезопасяване и се отварят автоматизирано при прекъсване на влака. Прогнозната им стойност е 3.2 млн. лева без Данък добавена стойност. По преценка на възложителя същият реализатор може да достави предпазни уреди за още 10 метроспирки за нови 15 млн. лева без Данък добавена стойност. Първите две метростанции ще бъдат оборудвани в границите на 12 месеца след подписване на контракта, а останалите 10 - в идващите 24 месеца, оповестява " Капитал ".

Обезопасителни загради към този момент са сложени на пероните на новия, трети лъч на метрото, който ще свързва кв. " Горна баня " с кв. " Левски ". Частта му от " Овча купел " до " Подуене " ще проработи през есента на тази година. Заради преимуществата на предпазните загради Столичната община взе решение да поръча такива и за най-натоварените спирки на първите два метродиаметъра.

Изпълнителите би трябвало да затворят с загради пероните в зоната на прекъсване на влака, която е с дължина 85 м. Височината на защитните уреди би трябвало да е 170 см. На първия и втория лъч на метрото няма автоматизирано прекъсване на влака - той се ръководи от ватман. Това постанова да се създаде табло, снабдено със датчици, които да регистрират точността на прекъсване, с цел да паснат отворите на преградите с вратите на метровлака.
Още четете в " Капитал "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР