Общинският строителен контрол в София смята, че постройките на терасата

...
Общинският строителен контрол в София смята, че постройките на терасата
Коментари Харесай

Общината узакони постройките на терасата на Пламен Георгиев

Общинският строителен надзор в София счита, че постройките на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е законна, макар че съгласно регион " Слатина " тя е направена без документи. Събарянето им също на процедура е анулирано.

През април специалисти от районната администрация откриха противозаконни два дървени навеса от по 50 кв. метра върху покрива тераса от тризонета на Пламен Георгиев. Освен това показаха шефа на антикорупционната комисия като притежател на постройките, макар че той твърди, че те са върху общи елементи на постройката, а не върху неговата тераса. Актът за премахването на навесите трябваше да бъде публикуван от общинския строителен надзор, който от години се оглавява от арх. Влади Калинов.

В понеделник пред бТВ Калинов изясни, че откритите от районната администрация противозаконни постройки, в действителност може да са законни, " когато е възможно ". Той удостовери, че въпросните навеси не са били част от плана и разрешението за градеж за постройката в столичния кв. " Гео Милев ", в която в този момент живее Георгиев. Въпреки това тя е въведена в употреба с въпросните постройки и " нищо по-късно не се е случило ".

От обясненията на Влади Калинов не излиза наяве на кой текст от закона се базира, с цел да признае за законни постройките, направени без позволение и без строителни бумаги.

В същото време общината от месец не дава отговор на въпросите на Mediapool за какво общинският строителен надзор не е издал заповед за премахването на постройките на терасата-покрив на Пламен Георгиев. От там даже препратиха още веднъж към районната администрация " Слатина ", макар че нейните чиновници единствено установяват проблематичното строителство, а заповедта за унищожаване би трябвало да се издаде от арх. Калинов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР