Общинският щаб за защита при бедствия на Община Сърница проведе

...
Общинският щаб за защита при бедствия на Община Сърница проведе
Коментари Харесай

В Сърница обявиха готовност за тежка зима

Общинският щаб за отбрана при бедствия на Община Сърница организира съвещание на прага на новата зима. Основна тематика бе готовността на институциите на територията на общината за справяне при пораждане на обстановки от ексклузивен темперамент и подхванатите превантивни ограничения за обезпечаване естественото действие на инфраструктурата, снабдяването и услугите при усложнена зимна конюнктура.

Изготвен е проект за зимното поддържане на предпочитани общински пътища и улична мрежа в общината, като за града с приоритет при почистването са улиците, на които се намират Здравната работа, ДГ „ Мир ”, СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”, постройката на общинската администрация; ул. ”Свобода ”; за с. Медени поляни – основен път и път до м. Горелци; за с. Побит камък – основен път.

Община Сърница ще реализира активността по снегопочистването на общинската пътна мрежа със лична техника и чиновници на Общинска администрация Сърница. В случай на усложнена зимна конюнктура е налице подготвеност за реализиране на контакт и включването на доброволците от Доброволното формирование – Сърница.

Извършена е инспекция от длъжностни лица за техническата редовност на снегопочистващите товарни коли, като е установено, че същите са в техническа подготвеност за зимния сезон 2022/2023 година

В бюджета на Община Сърница за 2022 година е очакван финансов запас за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища. Предвидени са и средства за очистване на последствия от стихийни бедствия и индустриални повреди за спомагателни разноски при неотложни аварийно-възстановителни и спешни обстановки.

Кметовете на двете обитаеми места с.Побит камък и с.Медени поляни показаха писмени отчети за готовността на обитаемоте места за справяне с усложнена конюнктура през зимния интервал.

Възложено е на отрасловите чиновници от общинската администрация да основат своевременна организация за дейности при условия, изискващи доставяне със артикули и услуги от първа нужда за популацията, като са извършени срещи с локални търговци. Представен е и систематизиран отчет.

Взето е решение да се изиска информация от мобилните оператори за системите им за поддържане на мобилната връзка в усложнени зимни условия и най-много при прекъсване на електроподаването за повече от 24 часа.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР