Общинският щаб за борба с коронавируса в Бяла Слатина взе

...
Общинският щаб за борба с коронавируса в Бяла Слатина взе
Коментари Харесай

Щабът в Бяла Слатина: Забраняват се събирания на повече от 12 души, започват масови проверки

Общинският щаб за битка с ковид в Бяла Слатина взе решение за ограничение на събиранията и всеобщите празненства на територията на общината, считано от през днешния ден, 22 октомври, оповестиха от локалната администрация.
Мярката не разрешава на едно място да има повече от дванадесет индивида навън или в закрити пространства.
Също по този начин въз основа на това решение и след координиране с РУО-Враца, шефовете на учебните заведения от община Бяла Слатина ще могат да вкарват онлайн образование в случай че това се постанова.
Първото учебно заведение което ще се възползва от тази мярка е СУ „ Васил Левски “. Там има открит случай на болестта в един от класовете. За конкретизиране на учениците и родителите, отдалеченото образование ще бъде въведено единствено за съответния клас, а не за цялото учебно заведение.
Преустановява се и активността на пенсионерските клубове и клуба на инвалида, защото възрастните хора и хората с хронични и други болести са измежду най- уязвимите групи.
Управителят на белослатинската болница Николай Димов, заяви, че лечебното заведение е квалифицирано, само че за момента разполага единствено с 10 места в инфекциозното поделение. Това е три пъти по-малко от написаните му тридесет, при незабавна потребност.
Започват и всеобщите инспекции от страна на полицията в Бяла Слатина за осъществяване на Заповедта на щаба.
Кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков моли към всички поданици на общината да съблюдават противоепидемичните ограничения и да демонстрират самодисциплина, зада бъде сполучлива предварителната защита против подлото заболяване.
„ Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте рекомендациите на специалистите. За да опазим нашето и на околните ни здраве “, моли още инж. Цветков.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР