Общинският съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват

Общинският съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват ...

Волен Сидеров е задържан за 24 часа.

Общинският съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват въведените мерки в извънредното положение по Великден, е задържан за 24 часа, предаде репортер на БГНЕС.
Днес Софийска градска прокуратура го обяви за общодържавно издирване:"Лицето, след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явило пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане"
Оттам допълват, че обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.
Около 12 часа обаче лидерът на Атака се яви в СДВР, където беше арестуван за 24 часа. От СДВР той ще бъде отведен в 3-то РПУ.
Прокуратурата се захваща със Сидеров заради призивите му за Великден
По-рано стана ясно, че Сидеров е с обвинения за две престъпления и парична гаранция от 50 000 лв.: Едното обвинение е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР – престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.
Още по случая "Волен Сидеров"
Очаквайте подробности.

Източник: actualno.com